安徽省安庆市示范高中2021-2022学年高一英语上学期8月测试试题
阅读理解本大题共15小题30.0
A
NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS 2019
PHOTO COMPETITION! Woo-hoo! Get your cameras and smart phones at the ready, because it's time for this year's NG KIDS photography competition 
What you need to know 
Competition is open only to legal residents合法居民of the UK and Ireland who are between the ages of 7 and 14. 
We have THREE categories类别in the competition-animals,people and environment a new category started this year. You can enter as many categories as you like but just ONE photo per category, please! 
All photos should be sent through our website. If you're not already registered 注册you or your parent will need to do so at natgeokids. com / uk / photocomp-it will only take a minute to do! 
You can submit 提交ONE photo for each of the three categories. Photos should be in JPEG format, between 1MB and 5MB in size. Enter at natgeokids. com / uk / photocomp. 
Before you submit your photo, make sure you rename it with your full name and the category you are entering. For example Joe-Bloggs.Animals.jpg. 
Don't forget to tell us your full name,dale of birth and the tide of your photo! 
The prizes 
Our Star Prize is a family holiday in Morocco! 
And that's not all I Each category winner will win a number of prizes, too, including an amazing Nikon COOLPJX W150 camera, which is build to go anywhere! 
The closing date is 2359 GMT on 21 October 2019. Winners will be notified通知before 18 November 2019.
How is this year's competition different from that of last year ______ 
A. It has a new category.
B. It lasts about one month longer.
C. It is open to kids from around the world.
D. It will give more than one prize to winners.
To successfully enter the competition, one must ______ .
A. be 14 years old or older  B. get their parents' agreement
C. submit their photos on its website  D. give their photos an amazing name
Where does this text most probably come from ______ 
A. A research plan.  B. A science report.
C. A nature magazine.  D. A tourist guidebook.
B
On March 19 2018 the world lost Sudan, the last male northern white rhino 犀牛.Sudan died at the age of 45. 
A new film, Kifaru, tells Sudan's story through the eyes of his Kenyan caretakers. Klfaru, directed by David Hambridge, was recently shown at the Hot does 2019 Festival in Toronto, Canada. People are drawn into the world of the three caretakers and their love for Sudan. 
"I saw the caretakers, the bond 纽带they had,and how strong it was," Hambridge said. WI saw how much they loved giving Sudan baths, feeding him, sitting next to him, and talking to him." 
After showing the bond between Sudan and his caretakers, Hambridge decided to tell the story "in a way that was very human," he explained. "I wanted people to be able to experience the joys and pitfalls of animal protection on the ground." 
Taking care of a rhino, especially the last male northern white rhino, is no easy job. In Kenya, the role of a rhino caretaker does not make much money. Moreover, the caretakers had to spend 10 months out of the year away from their families. As James, one of Sudan scaretakers, said in Kifaru, the job was M taking care of an animal that can never look you in the eyes 3nd say,'Thank you.'" 
The film comes along with lots of sad news about animal extinction灭绝.Except for rhinos, many of whom were killed for their hornslots of other animals are disappearing as well. According to a new report from the United Nations, as many as one million kinds of animals are at risk of extinction because of human activity. 
As caretaker James said about the rhino problem,extinction is the result of humans endless greed贪欲. Unless we act now, life on Earth could change quickly.
What is special about Sudan ______ 
A. He had many children.  B. He was the last of his kind.
C. He had more than one caretaker.  D. He was the world's oldest rhino.
What can we learn about Kifaru ______ 
A. It was directed by Sudani caretakers.
B. It shows how people train animals.
C. It tells a true story about a rhino.
D. It was finished in March 2018.
What does the underlined word "pilfalls" in Paragraph 4 probably mean ______ 
A. Hopes.  B. Losses.  
C. Surprises.  D. Difficulties.
Which of the following can be the best title for the text ______ 
A. Kifaru, a Record of Wild Animals  B. Life Is Changing on Earth
C. Protecting the Rhino  D. Rhino Caretakers
C
My first piece of advice to people who want to start getting fit is don't buy an exercise bike. People who buy them usually use them for a week or so and then forget about them. The bikes are useful if they are often used but you need to be determined有决心的. Most people will find it much easier to go for a jog慢跑around the park. 
As well as being easy to do, jogging is also quite cheap compared to most other sports. You don't need to buy expensive clothes if you're just going running around the park or on the beach. There is one thing, however, that you will have to spend time and money on, and that's your running shoes. Remember that you are looking for something that will support your feet and protect you from injury. They can be expensive, but if they are of good quality they will last you a long time. It's always best to get expert advice, and the best place for that is a sports shop. 
As for jogging, the secret is to start slowly,and not to do too much at the beginning- especially if you haven't had any exercise for a long time. Try a mixture of walking and running for ten minutes about three times a week at first. Once you are happy doing that you can then start to increase the amount数量 you do gradually. After a few months you should hope to be able to run at a reasonable speed for twenty minutes three or four times a week. 
It's important that you feel comfortable with whatever you do. If you do, you'll start to enjoy it and will probably keep doing it. If it makes you feel uncomfortable, you'll probably stop after a short time and return to your bad habits. Remember that training too hard is not very effective. Research has shown that somebody who exercises twice as long or twice as hard as another person doesn't become twice as fit.
What is the authors opinion on the exercise bike ______ 
A. It is unaffordable for most people.  B. It is easy to learn for most people.
C. It is a helper for most people.  D. It is a waste for most people.
According to the author, what is very important for a jogger ______ 
A. Listening to expert advice.
B. Keeping on jogging everyday.
C. Having a pair of good jogging shoes.
D. Running for twenty minutes each time.
What does the author mainly explain in Paragraph 3 ______ 
A. Why it is easy to go for a jog.
B. What kind of sport jogging is.
C. How to go jogging in a right way.
D. When is the best time to go for a jog.
What do we know from the last paragraph ______ 
A. Good exercises stop bad habits.
B. A partner helps a lot in exercise.
C. Feeling good keeps one's exercise going.
D. The more you exercise, the fitter you will be.
D
Jet airplanes are one of the largest causes of human pollution. About 3% of the world's carbon emissions碳排放are believed to come from airline travel. That number is likely to go up-the number of people traveling by plane has been growing for years, and is expected to keep increasing. 
To help fight climate change, Dutch airline KLM has started a program asking people to "Fly Responsibly". The company is asking its customers to think about their choices before they buy a plane ticket. In a video, the airline suggests that travelers ask themselves questions, such as whether they could lake a train instead. 
However, some people have suggested that instead of asking the public to think carefully about their actions, KLM and other airlines, need to be considering solutions that lie with the industry itself . "Voluntary 主动的actions by customers are not enough the cost of flying must increase." said Justin Francis, founder of Responsible Travel. 
Anna Hughes, who runs Flight Free UK Sees much of the "greening" in aviation航空 as problematic. She said, "The simple fact is that climate change, worsened by our use of fossil fuels化石燃料will make it difficult for our children to live on this planet. While we welcome action,to make aviation friendlier to the environment, airlines must be honest about their influence on climate change." 
But the International Air Transport Association IATA is backing the KLM program. Rafael Schwartzman, IATA's vice-president for Europe, said, "We support it in the sense that you do have a choice. In certain cases you could have another choice. " But, he added, "the UK is an island. If you want to trade internationally, you will have to count on aviation."
What does KLM suggest travelers do ______ 
A. Spend less on traveling.  B. Think twice before they fly.
C. Act responsibly on a plane.  D. Travel by train whenever possible.
What's Francis's solution for greening aviation ______ 
A. To turn to cleaner fuels.
B. To raise the price of tickets.
C. To encourage customers to volunteer.
D. To tell the public how to cut air pollution.
What's the IATA's attitude towards "Fly Responsibly" ______ 
A. Supportive.  B. Doubtful.  C. Uninterested.  D. Unclear.
What's the main purpose of this text ______ 
A. To introduce a Dutch airline.
B. To list the harms of airline travel.
C. To discuss a program of an airline.
D. To call on people to fight climate change.
阅读七选五本大题共5小题10.0
Getting organized Like most people, I can get disorganized too many papers on my messy desk and a computer filled with different articles. Here are some ways I use to fight against disorganization. 
Don't add to disorganization. 1 ______ . Don't just throw it on your desk or bed. 
Every day, put something away. You may have several things hiding in and around your table, so why not at least put them in one box or even where they should have stayed 
 2 ______ . I still regret selling my first bicycle at a yard sale, but at some point, your possessions私人物品can start to possess you. If you give yourself room to be a little sad about the letting go, you will have a feeling of freedom自由instead. 
Organize your organization.3 ______  followed by the least important. Get the hard tasks out of the way, and the boring ones will become much easier. 
Use any moments. If for some unknown reason you pick up a piece of paper,file 归档or throw it away.4 ______ take a picture with your phone. 
No need to pressure yourself. As someone once said,"You didn't get disorganized overnight, and you won't get organized that way either." you do one thing every day, and do not make things worse, it will get better.5 ______  your situation will change. 

A.If you need to keep something 
B.Getting organized is not a race 
C.Store things you are unsure about 
D.Put the most important things first 
E.If you make getting organized a habit 
F.Realize that it will be hard to let go of some things 
G.From now on, put everything that comes into your hands in its place right away
 A. A    B. B    C. C    D. D    E. E    F. F    G. G
 A. A    B. B    C. C    D. D    E. E    F. F    G. G
 A. A    B. B    C. C    D. D    E. E    F. F    G. G
 A. A    B. B    C. C    D. D    E. E    F. F    G. G
 A. A    B. B    C. C    D. D    E. E    F. F    G. G
完形填空本大题共20小题30.0
Renata Di Pietro was studying to be a singer at the University of Iowa. But at 23 she found she couldn't see clearly. Soon, it, became increasingly 1 ______ to read scores and pick up hand signals from conductor指挥and Renata was forced to 2 ______ . 
For years, Renata depended on guide dogs to3 ______ . But finally,she found it heartbreakingA dog's working life is4 ______ - just six to 10 years before it ages out of service or dies. "It's very5 ______  because you love each one," she says. 
In 2009while 6 ______ another guide dog, Renata was interested by7 ______ from a friend that miniature horse小矮马usually live for thirty years and make calm and strong guides. They are very8 ______  There are only about ten of them working in the United States.9 ______ choosing a guide dog, Renata decided to turn to a mini horse-and the 10 ______ as changed her life. Renata11 ______ with a male horse, but he was too hard to12 ______ . Angel came next, a white female horse Renata has mostly trained herself. "Horses naturally13 ______ obstacles障碍" she says. If I am about to14 ______ something, she moves her body in front of me. 
Renata has taught her 15 ______ to react to directional commands. "Angel can16 ______ a chair and the nearest door for me," Renata says. Now, she's 17 ______ Angel to pull her wheelchair. 
Despite 尽管her18 ______ Renata still gives performances with her husband, musician Carl Hummer, at special events. Angel is 19 ______ by her side. "I fight a battle every day to get the courage to take part in life," Renata says. "Angel is my warhorse. We fight that battle20 ______ . "
 A. important  B. difficult  C. clear  D. possible
 A. run away  B. go out  C. stand up  D. drop out
 A. get around  B. show off  C. grow up  D. stay up
 A. easy  B. long  C. short  D. hard
 A. painful  B. stupid  C. crazy  D. strange
 A. looking after  B. looking down upon
C. looking for  D. looking back on
 A. information  B. imagination  C. decisions  D. experiences
 A. strong  B. old  C. interesting  D. uncommon
 A. As for  B. Along with  C. Instead of  D. Because of
 A. condition  B. choice  C. method  D. habit
 A. left  B. fought  C. started  D. continued
 A. control  B. believe  C. serve  D. watch
 A. create  B. use  C. face  D. avoid
 A. change  B. hit  C. check  D. do
 A. dog  B. horse  C. student  D. husband
 A. make  B. choose  C. hold  D. find
 A. inviting  B. advising  C. training  D. forcing
 A. disability  B. carelessness  C. mistake  D. failure
 A. seldom  B. always  C. already  D. even
 A. later  B. once  C. again  D. together
语法填空本大题共1小题15.0
Stephon Sanders is like any other teenager. He loves basketball, hanging out with friends, and playing video games. But the rising eighth-grade student has turned his love of gaining into a 1 ______ success business. He started Street Gamez, a mobile gaming business 2 ______ allows kids like himself to become entrepreneurs企业家
Stephon 3 ______ come up with the idea for a mobile video gaming business after his mom asked4 ______  he what he wanted for his birthday.Before his mom made an investment投资in the business, Stephon raised money 5 ______ his own. 
"He started GoFundMe, he did yard work, he sold popcorn, and he raised about 2500" Stephon'smom said. "He really believes in the business. He doesn't realize that he is considered 6 ______ be a role model, because of his decisions. He7 ______ honest doesn't let the business stop him from 8 ______ enjoy his youth. He amazes me!" 
"I believe Street Gamez can grow9 ______ big than Imagined," said Stephen. 
He recently spoke to a local business class in Tampa about his starting a business at such10 ______ young age. He said his motto座右铭 is that he doesn't want to "just play the game, he wants to change it."
短文改错本大题共1小题10.0
假定英语课上要求同桌之间修改作文请你修改你同桌的以下作文文中共有10处语言错误每句中最多有两处错误涉及一个单词的增加删除或修改 
增加在缺词处加一个漏字符号^并在下面写出该加的词 
删除把多余的词用斜线\划掉 
修改在错的词下划一横线并在其下面写出修改后的词 
注意1每处错误及其修改均仅限一词 
2只允许修改10多者从第11处起不计分 
Last month my family made about a trip to Brazil. We fly to Rio first. There we stayed at the Green Park Hotel, that was about one kilometre from the beach. It was very comfortable and really cheap. I could swam every day. There was music festival and a lot of famous musicians went to play there. We were such lucky to be able to go to some free concerts. Then we drove south to a city calling Paraty. The weather there were great and the people were friendly and nicely. The only problem was the food. There weren't many types of food to choose from and I got boring eating the same things every day. But all in all, it was a wonderful holiday.
书面表达本大题共1小题25.0
最近你班同学在英语课堂上就"该不该允许学生在学校嚼口香糖Should students be allowed to chew gum at school"这一话题进行了讨论请根据表格提本用英语与一篇短文介绍此次讨论情况 
应该
嚼口香糖能够清洁牙齿消除紧张
不应该
嚼口香糖有噪音会影响他人污染环境
你的观点
注意 1词数100左右 
2可以适当增加细节以使行文连贯
答案和解析
1.【答案】
【小题1A
【小题2C
【小题3C

【解析】1A. 细节理解题根据文章第三段We have THREE categories   类别in the competition - animals, people and environment    a new category started this year     .我们在比赛中有三个类别动物人和环境今年开始的新类别可知今年开始了新的分类这就是它与往年不一样的地方故选A. 
2C. 细节理解题根据文章第四段All photos should be sent through our website.所有照片应通过我们的网站发送可知参加比赛需要在网页上提交照片故选C. 
3C. 文章来源题根据文章第一段Woo-hoo! Get your cameras and smartphones at the ready, because it's time for this year's NG KIDS photography competition                …准备好你的相机和智能手机因为是时候参加今年的NG儿童摄影比赛了…可知这是关于一个比赛的报名介绍并非严肃的内容更有可能出现在杂志上A. A research plan研究计划B. A science report科学报告C.  A nature magazine自然杂志D.A tourist guidebook旅游指南故选C.
本文是一篇广告布告类阅读理解文章介绍了2019年的国际儿童摄影比赛包括比赛的分类注意事项和如何报名以及奖品等
考查广告布告类阅读理解做题时要通读全文把握大意然后结合题干及选项做出正确的选择
4.【答案】
【小题1B
【小题2C
【小题3D
【小题4C

【解析】1B. 细节理解题由文章第一段On March 19 2018 the world lost Sudan, the last male northern white rhino犀牛2018319世界失去了最后一只雄性北方白犀牛Sudan可知Sudan身份很特别因为它是最后一只雄性北方白犀牛故选B. 
2C. 细节理解题由文章第二段A new film, Kifaru, tells Sudan's story through the eyes of his Kenyan caretakers. Kifaru, directed by David Hambridge, was recently shown at the Hot Docs 2019 Festival in Toronto,Canada. People are drawn into the world of the three caretakers and their love for Sudan. 一部新电影Kifaru,通过肯尼亚守护者的眼睛视角讲述了Sudan的故事Kifaru David Hambridge导演最近在加拿大多伦多的Hot Docs 2019电影节上放映人们被这三个守护者的世界以及他们对Sudan的爱给吸引到可知Kifaru这部电影讲述的是关于一只犀牛 Sudan的真实的故事故选 C. 
3D.词句猜测题由文章第四段After showing the bond between Sudan and his caretakers, Hambridge decided to tell the story "in a way that was very human," he explained. "I wanted people to be able to experience the joys and  pitfalls of animal protection on the ground."在展示了Sudan和他的看护人之间的关系后Hambridge决定用"非常人性化的方式"来讲述这个故事他解释说我希望人们能够体验在地面上保护动物的乐趣和困难及第五段中的Taking care of a rhino, especially the last male northern white rhino, is no easyjob. 照顾一头犀牛尤其是最后一头雄性北方白犀牛可不是件容易的事可以猜测看护人在保护Sudan的过程中应是快乐与困难并行的所以下划线词应是"困难"的意思"joy "形成对比关系结合选项A. Hopes希望B. Losses损失C. Surprises惊讶D. Difficulties困难由此可知答案选D. 
4C. 主旨大意题由文章第四段I wanted people to be able to experience the joys and. pitfalls of animal protectionontheground.我希望人们能够体验在地面上保护动物的乐趣和困难以及第五段 Taking care of a rhino, especially the last male northern white rhino, is no easyjob. 照顾一头犀牛尤其是最后一头雄性北方白犀牛可不是件容易的事和最后一段中的As caretaker James said about the rhino problem, extinction is the result of humans endless greed贪欲 . Unless we act now, life on Earth could change quickly. 正如看护人James在犀牛问题上所说的物种灭绝是人类无尽贪婪的结果除非我们现在采取行动否则地球上的生命会迅速改变可知文章的主要内容是保护犀牛故选C.
本文是一篇文学艺术类阅读理解主要介绍了三个管理员对犀牛的保护工作David Hambridge拍摄了一部讲述犀牛真实故事的电影Kifaru呼吁人们行动起来保护犀牛保护其他野生动物
考查文学艺术类阅读理解做题时要通读全文把握大意然后结合题干及选项做出正确的选择
8.【答案】
【小题1D
【小题2C
【小题3C
【小题4C

【解析】1D.推理判断题根据文章第一段My first piece of advice to people who want to start getting fit is don't buy an exercise bike. People who buy them usually use them for a week or so and then forget about them. The bikes are useful if they are often used but you need to be determined.我对那些想开始健身的人的第一条建议是不要买健身自行车买了它们的人通常会用一个星期左右然后就忘记了如果经常使用自行车是有用的但你需要有决断力可知作者认为健身自行车对于大多数人来说是没有太大用处的反而那是种浪费故选D. 
2C.细节理解题根据文章第二段There is one thing, however, that you will have to spend time and money on, and that's your running shoes.然而有一样东西你必须花费时间和金钱那就是你的跑鞋可知作者认为一双好的跑鞋对于慢跑非常重要故选C. 
3C.段落大意题根据文章第三段As for jogging, the secret is to start slowly, and not to do too much at the beginning- especially if you haven't had any exercise for a long time. Try a mixture of walking and running for ten minutes about three times a week at first. Once you are happy doing that you can then start to increase the amount数量 you do gradually.至于慢跑秘诀就是慢慢开始一开始不要做太多运动特别是如果你已经很长时间没有运动的话试试一周三次每次10分钟的散步和跑步一旦你开心地做了这件事你就可以开始逐渐地增加你所做的量可知本段主要阐述的是如何正确慢跑的方法故选C. 
4C.推理判断题根据文章最后一段It's important that you feel comfortable with whatever you do. If you do, you'll start to enjoy it and will probably keep doing it. If it makes you feel uncomfortable, you'll probably stop after a short time and return to your bad habits.不管你做什么都要让自己感到舒服这很重要如果你这样做你会开始享受它并可能会持续做下去如果这让你觉得不舒服你可能会在短时间内停下来回到你的坏习惯可知一个人感觉到舒适的话他就会持续锻炼下去故选C.
这是一篇健康环保类阅读文章主要介绍了在公园慢跑需要做的准备工作以及慢跑的方法技巧
做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析结合选项选出正确答案推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案切忌胡乱猜测一定要做到有理有据
12.【答案】
【小题1B
【小题2B
【小题3A
【小题4C

【解析】1B.细节理解题根据第二段The company is asking its customers to think about their choices before they buy a plane ticket. 该公司要求其客户在购买机票之前考虑他们的选择可知KLM建议游客在飞行前多多考虑故选B. 
2B.细节理解题根据第三段Voluntary 主动的actions by customers are not enough the cost of flying must increase.只有顾客自愿的行动是不够的飞行的费用必须增加可知弗朗西斯的绿色航空解决方案是增加机票的价格故选B. 
3A.推理判断题根据最后一段We support it in the sense that you do have a choice. 我们支持它是因为你有选择的权利可知国际航空运输协会对"负责任飞行"的态度是支持的A. Supportive支持的B. Doubtful怀疑的C. Uninterested不感兴趣的D. Unclear不清楚的故选A. 
4C.写作目的题根据第一段Jet airplanes are one of the largest causes of human pollution. About 3% of the world's carbon emissions碳排放are believed to come from airline travel. That number is likely to go up-the number of people traveling by plane has been growing for years, and is expected to keep increasing.喷气式飞机是造成人类污染的最大原因之一据信全球约3%的碳排放来自航空旅行这一数字可能会上升因为乘飞机旅行的人数多年来一直在增长预计还会继续增加可知本文章对荷兰航空公司KLM启动的要求人们"负责任地飞行"的项目进行了讨论即讨了论一家航空公司的项目故选C.
这是一篇健康环保类阅读文章对荷兰航空公司KLM启动的要求人们"负责任地飞行"的项目进行了讨论
做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析结合选项选出正确答案推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案切忌胡乱猜测一定要做到有理有据
16.【答案】
【小题1G
【小题2F
【小题3D
【小题4A
【小题5E

【解析】1G. 推理判断题根据下文"Don't just throw it on your desk or bed. 不要只是把它扔在你的桌子或床上"可知此处内容与把手里的东西放置好有关且下文的代词it指的是选项G中的everything that comes into your hands,因此选项G"From now on, put everything that comes into your hands in its place right away从现在开始把所有到你手里的东西都放回原位"符合题意故选G. 
2F. 推理判断题根据下文"I still regret selling my first bicycle at a yard sale, but at some point, your possessions私人物品 can start to possess you. 我仍然后悔在庭院旧货出售会上卖掉了我的第一辆自行车但是在某些时候你的东西会开始占有你"可知此处是本段小标题内容与讲述放手一些东西很困难有关选项F"Realize that it will be hard to let go of some things 要知道有些东西是很难放手的"符合题意故选F. 
3D. 推理判断题根据下文"followed by the least important. 然后是最不重要的事情"可知此处内容与组织做事情的轻重顺序有关选项D"Put the most important things first 把最重要的事情放在第一位"符合题意故选D. 
4A. 细节理解题根据下文"take a picture with your phone. 用手机拍张照片"可知此处内容与需要保存东西时的做法有关选项A"If you need to keep something 如果你需要保留什么东西"符合题意故选A. 
5E. 推理判断题根据下文"your situation will change. 你的情况就会改变"可知此处内容与养成有条理的习惯的好处有关选项E"If you make getting organized a habit 如果你养成了有条理的习惯"符合题意故选E.
这是一篇说明文作者介绍了一些处理杂乱无序的建议
技巧 
①通读全文了解文章大意 
②细读七个选项找出和文章相对应的关键词分析选项间的逻辑关系 
③根据文章整体结构具体内容结合关键词选出最佳选项 
④将所选答案代入文中再次通读全文重点查看逻辑关系和关联结构是否合理
21.【答案】
【小题1B
【小题2D
【小题3A
【小题4C
【小题5A
【小题6C
【小题7A
【小题8D
【小题9C
【小题10B
【小题11C
【小题12A
【小题13D
【小题14B
【小题15B
【小题16D
【小题17C
【小题18A
【小题19B
【小题20D

【解析】1B.考查形容词及语境理解 A. important重要的B. difficult困难的C. clear清楚的D. possible可能的根据上文"But at 23 she found she couldn't see clearly. "可知前文说Renata视力出现了问题所以对她来说读懂乐谱是困难的故选B. 
2D.考查动词及语境理解 A. run away跑开B. go out出去C. stand up站起来D. drop out退学根据上文"Soon, it, became increasingly 1to read scores and pick up hand signals from conductor指挥"可推断Renata视力出现问题学习困难因此被迫退学故选D. 
3A.考查动词短语词及语境理解 A. get around到处走走B. show off炫耀C. grow up长大 D. stay up熬夜根据上文"But at 23 she found she couldn't see clearly."可知Renata眼睛看不见所以需要导盲犬帮助四处走动故选A. 
4C.考查形容词及语境理解 A. easy简单的B. long长的C. short短的D. hard艰难的由后文"just six to 10 years"可知狗的寿命很短故选C. 
5A.考查形容词及语境理解 A. painful痛苦的B. stupid愚蠢的C. crazy疯狂的D. strange奇怪的根据下文"because you love each one."可知因为爱着每一只狗所以在它们死去的时候很让人痛苦故选A. 
6C.考查动词短语及语境理解 A. looking after照顾B. looking down upon看不起C. looking for寻找D. looking back on回顾由后文提到的"another guide dog"可知此处是寻找下一只导盲犬故选C. 
7A.考查名词及语境理解A. information信息B. imagination想象C. decisions决定D. experiences经历后文提到的"miniature horse小矮马usually live for thirty years and make calm and strong guides小矮马通常能活30可以做冷静而强大的向导"可知这是Renata获得的信息故选A. 
8D.考查形容词及语境理解 A. strong强壮的B. old老的C. interesting有趣的D. uncommon不常见的根据后文的"There are only about ten of them"可知小矮马不常见故选D. 
9C.考查介词及语境理解 A. As for至于B. Along withC. Instead of代替D. Because of因为根据下文的"Renata decided to turn to a mini horse"可知Renata用小矮马代替了导盲犬故选C. 
10B.考查名词及语境理解 A. condition情况B. choice选择C. method方法D. habit习惯前文说到choosing,可知此处是Renata的选择改变了她的生活choice照应前文故选B. 
11C.考查动词及语境理解 A. left离开B. fought斗争C. started开始D. continued继续根据下文"Angel came next, a white female horse Renata has mostly trained herself. "可知Renata一开始选择了一匹公马故选C. 
12A.考查动词及语境理解 A. control控制B. believe相信C. serve服务D. watch根据下文"Angel came next, a white female horse Renata has mostly trained herself. "可知公马太难控制了故选A. 
13D.考查动词及语境理解 A. create创造B. use使用C. face面对D. avoid避免根据下文" If I am about to__14_something, she moves her body in front of me."可知小矮马会避开障碍物故选D. 
14B.考查动词及语境理解 A. change改变B. hit碰撞C. check检查D. do根据后文的"she moves her body in front of me"可知此处指的是主人碰撞到东西时小马会进行保护故选B. 
15B.考查名词及语境理解 A. dogB. horseC. student学生D. husband丈夫根据下文"Angel can__16_a chair and the nearest door for me"可知Renata教马指令故选B. 
16D.考查动词及语境理解 A. make制造B. choose选择C. hold抓住D. find找到根据下文" Now, she's_17_Angel to pull her wheelchair."可知此处表示小马帮主人找到椅子坐故选D. 
17C.考查动词及语境理解 A. inviting邀请B. advising建议C. training训练D. forcing促使根据前文"Renata has mostly trained herself."可知Renata在训练马故选C. 
18A.考查名词及语境理解 A. disability无能残疾B. carelessness粗心C. mistake错误D. failure失败根据第一段的" she found she couldn't see clearly"可知Renata眼睛看不见所以是有残疾故选A. 
19B.考查副词及语境理解 A. seldom几乎不B. always总是C. already已经D. even甚至根据上文"Renata decided to turn to a mini horse-and the ___10___  as changed her life"和下文的"Angel is my warhorse"可知是Angel改变了主人公的生活是她的战马所以Angel总是在主人公身边故选B. 
20D.考查副词及语境理解 A. later之后B. once曾经C. again再次D. together一起前文说到"Angel is my warhorse"所以是主人和战马一起战斗故选D.
本文是记叙文文章介绍Renata虽然因为视力问题放弃大学的学习但是她没有放弃梦想Angel的帮助下继续追求着梦想
做完形填空首先要通读全文了解大意一篇完形填空的文章有许多空格所以必须先通读一至两遍才能大概了解文章的内容千万不要看一句做一句其次要逐句分析前后一致选择答案时要考虑整个句子的内容包括搭配时态语法等 答案全部填完后再通读一遍文章检查是否通顺流畅了用词得当意思正确
41.【答案】【小题1successful
【小题2that/which
【小题3came
【小题4him
【小题5on
【小题6to be
【小题7honestly
【小题8enjoying
【小题9bigger
【小题10a

【解析】1successful.考查形容词句意但这位正要升入八年级学生已经把他对获得成功的热爱变成了一项成功的事业作定语所以用形容词故填successful. 
2that/which.考查定语从句句意他创办了Street Gamez,这是一家手机游戏公司让像他这样的孩子成为企业家先行词为物在定语从句中作主语故填that/which. 
3came.考查时态句意斯蒂芬的妈妈问他生日想要什么于是他想出了一个经营手机游戏的主意描述过去的事情所以用一般过去时态故填came. 
4him.考查宾格代词句意斯蒂芬的妈妈问他生日想要什么于是他想出了一个经营手机游戏的主意作宾语所以用宾格代词故填him. 
5on.考查固定搭配句意斯蒂芬自己筹集了资金on one's own靠自己为固定搭配故填on. 
6to be.考查固定搭配句意他没有意识到他被认为是一个榜样be considered to be被认为是为固定搭配故填to be. 
7honestly.考查副词句意老实说他没有让生意妨碍他享受青春他让我吃惊修饰句子所以用副词故填honestly. 
8enjoying.考查动名词句意老实说他没有让生意妨碍他享受青春他让我吃惊stop sb. from doing sth.阻止某人做某事为固定搭配故填enjoying. 
9bigger.考查比较级句意我相信Street Gamez 会变得比想象的更大后面有than,所以用比较级故填bigger. 
10a.考查冠词句意他最近在坦帕当地的一个商业课堂上谈到了他这么小就开始创业的事情泛指一个所以用不定冠词故填a.
斯蒂芬桑德斯和其他青少年一样他喜欢打篮球和朋友出去玩玩电子游戏但这位正在升入八年级学生已经把他对获得成功的热爱变成了一项成功的事业本文讲述了他创业的原因和过程
本题主要考查了用单词的适当形式填空.做本题的关键是在理解短文的基础上灵活运用所学的基础知识本类型的题目常考到的知识点有固定的短语词类的转换名词的复数形式副词以及祈使句的用法等因此这就需要在平时的学习中牢固掌握各语言点及一些语法知识
42.【答案】Last month my family made  about a trip to Brazil. We  fly to Rio first. There we stayed at the Green Park Hotel,  that was about one kilometre from the beach. It was very comfortable and really cheap. I could  swam every day. There was music festival and a lot of famous musicians went to play there. We were  such lucky to be able to go to some free concerts. Then we drove south to a city  calling Paraty. The weather there  were great and the people were friendly and  nicely. The only problem was the food. There weren't many types of food to choose from and I got  boring eating the same things every day. But all in all, it was a wonderful holiday. 
详解 
1.去掉 about.考查固定搭配句意上个月我的家人安排了一次去巴西的旅行固定搭配make a trip,意为"去旅行"故去掉about. 
2.fly改为flew.考查时态句意我们先飞去里约根据上文"last month"可知飞的动作已经发生用一般过去时fly改为flew. 
3.that改为which.考查非限制性定语从句句意我们住在格林公园酒店离海滩大约一公里根据分析句子及语意可知the Green Park Hotel后面为非限制性定语从句the Green Park Hotel进一步解释说明关系词在从句中作主语指物应用which引导的非限制性定语从句that不用于引导非限制性定语从句that改为which. 
4.swam改为swim.考查情态动词用法句意我每天都能游泳情态动词could后面应用动词原形swam改为swim. 
5.music前加a.考查冠词句意那里有一个音乐节很多著名的音乐家都去那里演出根据语意泛指一个音乐节""music"为辅音音素开头的单词可知应在 music前面添加不定冠词amusic前加a. 
6.such改为so.考查副词句意我们真幸运能去听一些免费的音乐会固定用法so+形容词+to do sth.副词修饰形容词lucy为形容词此处应把形容词such改为副词sosuch改为so. 
7.calling改为called.考查过去分词句意然后我们向南开车来到一个被叫作Paraty的城市根据分析句子及语意可知acity与叫之间为被动关系所以应用过去分词called作后置定语calling改为called. 
8.were改为was.考查主谓一致句意那里的天气很好人们也很友好the weather为句子主语是不可数名词结合时态为一般过去时所以谓语应用单数形式 waswere改为was. 
9.nicely改为nice.考查形容词句意那里的天气很好人们也很友好根据语意及系动词were可知were后面应是用and连接两个井列的形容词作表语nicely改为nice. 
10.boring改为bored.考查形容词句意没有很多种类的食物可供选择每天吃同样的东西让我觉得很无聊短语get bord doing sth,意为"---感到厌烦"boring改为bored.
43.【答案】Recently our class held a heated discussion about whether we students should be allowed to chew gum at school.点明讨论主题 
There are some students who are for it. The reasons are as follows Firstly, as teenagers, we are under the great pressure of studying. Being allowed to chew gum at school may help us relieve the pressure. 【高分句型一】Besides, it can be helpful for cleaning our teeth.正方的观点以及原因 
However, others argue against it. For one thing, chewing gum is not friendly to the environment. The residue of gum may be thrown on the ground as garbage by some students, which is harmful to the soil.【高分句型二】 For another thing, chewing gum during class will make noise, and this may bother the classmates around you.反方的观点以及原因 
In my opinion, gums contain some harmful substances. For the sake of the environment and personal health, students should not be allowed to chew gum at school. Just control yourself, and you will quit chewing gum.自己的观点
【解析】高分句型一 
Being allowed to chew gum at school may help us relieve the pressure. 
分析句子里动名词Being allowed to chew gum at school作主语 
翻译允许我们在学校嚼口香糖可以帮助我们减轻压力 
高分句型二 
The residue of gum may be thrown on the ground as garbage by some students, which is harmful to the soil. 
分析句子里代指主句The residue of gum may be thrown on the ground as garbage by some students, 关系词which引导非限制性定语从句is harmful to the soil. 
翻译口香糖的残渣可能被一些学生当作垃圾扔在地上对土壤有害
1.仔细阅读有关提示弄清试题提供的所有信息明确有哪些要点 
2.提纲是文章的总体框架要在提纲的范围内进行分析构思和想象要依据提示情景或词语按照一定逻辑关系来写 
3.根据要表达的内容确定句子的时态语态语言表达要符合英语习惯